Equador: President de Banc Central renúncia després d'admetre no tenir títol universitari

Imprimeix Correu electrònic
Societat i Tu - Crítica Social
divendres, 21 de desembre de 2012 00:16

Pedro Delgado, primer del president Rafael Corretja Delgado, va renunciar la nit del 19 de desembre al seu càrrec de President del Directori del Banc Central de l'Equador, després de veure's embolicat en un escàndol per la falsificació del seu títol acadèmic d'economista. La denúncia basada en la il·legalitat de les funcions públiques de Delgado va ser realitzada per l'asambleísta Enrique Ferreria el passat 20 de novembre, davant la Fiscalia General de l'Estat. No obstant això, el president Corretja, en la seva cadena sabatina del 24 de novembre, va defensar al seu cosí i va acusar de persecució i linxament mediàtic als mitjans de comunicació del país.

Cadena sabatina del 24 de novembre. Video pres del canal de YouTube archivodigitaleu:

La Llei del Règim Monetari i Banc de l'Estat, en l'article 69, estableix que per ser Gerent General de el Banc Central “es necessitarà tenir títol universitari de tercer nivell conferit per un establiment d'educació superior del país o de l'exterior, en professions relacionades amb la funció que exercirà”. No obstant això, el 22 de novembre, L'Univers publicava que Pedro Delgado admetia en un judici a Miami no tenir un títol universitari obtingut a Equador. El 23 de novembre, el mateix mitjà va indicar que Delgado sí va presentar un títol universitari davant l'Institut Centroamericano d'Administració d'empreses INCAE (Costa Rica), segons declaracions de la mateixa institució.

El Comerç va informar que Enrique Ferreria va acudir el 5 de desembre fins a la seu d'INCAE per comprovar l'expedient acadèmic de Pedro Delgado; no obstant això, va retornar al país sense una resposta positiva. En la mateixa notícia s'indica que a la Universitat Catòlica de l'Equador, en un ofici del passat 19 d'octubre, Delgado registra matrícules a partir del primer semestre de l'any lectiu 1983-1984 fins al primer semestre de l'any lectiu 1990-1991. Però, no és egressat ni graduat d'aquesta universitat. L'Hora va indicar que existia una preocupació per part del rector de l'INCAE, qui es va comprometre a lliurar la documentació en el menor temps possible.

EcuadorTV, a través del seu canal de YouTube, va compartir el video de la renúncia de Pedro Delgado:

El president Rafael Corretja (@MashiRafael) va publicar la seva reacció en twitter:

@MashiRafael: Dia duríssim. Verifiquem que Pedro Delgado havia presentat un títol fals en l'INCAE. Li ha fet un greu dany a la Revolució.

En Vaderetro Referències consten imatges de la documentació presentada per Pedro Delgado davant el Col·legi d'Economistes de Quito; el diploma que va rebre de Màster en Economia Empresarial per part de l'INCAE, i la confirmació que Delgado no consta com a egressat a la Universitat Catòlica de l'Equador.

El Comerç va publicar les reaccions d'alguns asambleístas sobre la renúncia de Pedro Delgado. La República va indicar que després de la seva renúncia, el cosí del president va arribar a Miami a les 7h00 del matí del dijous 20 de desembre.

Escrit per Daniela Gallardo · Comentaris (0)
Comparteixi-ho: Meneame · facebook · twitter · reddit · StumbleUpon · delicious · Instapaper


Font

Trackback(0)
Comentaris (0)Add Comment

Escriu un comentari


Escriu els caràcters de la imatge


busy
 

Com funciona WikiNotícia?

WikiNoticia es un sistema combinat d'algorismes i persones, que adapta notícies d'altres idiomes al català / valencià, de manera iterativa. Això vol dir que algunes de les notícies poden contenir expressions o paraules incorrectes. Per això els nostres administradors i usuaris (alhora lectors) editen contínuament les notícies per corregir aquestes errades. D'aquesta manera i en molt poc temps, obtenim articles d'alta qualitat.

Només cal que et registris, entrar el nom d'usuari i contrasenya, i ja seràs capaç d'ajudar-nos a crear una gran font d'informació en català! Pots veure ací les preguntes més freqüents sobre com editar notícies.

Registra't i ajuda'ns a millorar