El blog de Territori creatiu és una vergonya! (Llegeix-ho abans que ho esborrin)

Imprimeix Correu electrònic
Economia i Món - Marketing
dijous, 10 de gener de 2013 12:31

Si en llegir aquest títol no vas poder deixar de punxar malgrat la vorágine de links que diàriament saturen les teves xarxes socials és que has experimentat, en pocs segons, un dels efectes de la “disrupció”.  En realitat el nostre blog no em sembla en absolut una vergonya, tot el contrari, la qual cosa he volgut fer amb aquest “engany” ha estat demostrar-te com en trencar amb el que t'esperes pot generar una reacció igual de gran com la seva agressivitat.

Amb l'exemple del títol he fet alguna cosa diferent sí, però cura, això no és suficient. Perquè hi hagi una disrupció en tota regla no n'hi ha prou amb “atreure”, tindràs també que retenir al teu públic amb contingut prou interessant com perquè ho recordin i comparteixin. Així sorgeix el veritablement difícil i gratificant d'aquest concepte.

Per això, davant una epidèmia de pors deslligada pel virus de la crisi on els símptomes més comuns són “suportar” en lloc de “actuar”, “amagar-se” en lloc de “mostrar-se”, i un conformisme gairebé tan contagiós com un badall el millor és vacunar-se de cara a aquest 2013. Aquí us deixo la recepta perquè guariu a les vostres marques d'aquest virus que ha aniquilat a milers d'empreses des de 2008 amb unes cinc dosis de “DISRUPCIÓ INTRAVENOSA”.

Advertiment: No consulteu al farmacèutic que segur ha estat contagiat també.

1.- Mantingui a la seva marca en moviment, la crisi ataca als pacients sedentaris

Vull preguntar-te, després de tot l'empatx publicitari que segur t'han ficat les marques aquest nadal, amb quantes peces publicitàries t'has quedat? Tres? Una? Cap?

Jo crec que mentiria si dic més de dos, i et preguntaràs: Per què després de tants milions gastats en Publicitat no et quedes amb cap? Simple: ningú vol arriscar i molt menys provocar… -Déu ens lliuri!- És més senzill unir-se al trenet de marques que fan el mateix i resar perquè la crisi no et veu entre el munt. Si creïs que immòbil no et passarà factura la crisi, prepara't per al tremolor.

Recomanació: prengui una pastilla cada 12 hores de “Fail cheap and fail quick”, atreveix-te a fer coses noves, si falles no passa gens perquè és aprenentatge i, recorda, si ho fas que sigui barat i ràpid. Recorda que el fracàs pot ser el teu millor amic si d'innovar es tracta.

2.- “Llegeix ben les indicacions del fàrmac: No confondre disrupció amb invasió”

Si en parlar de disrupció penses en aquest terrible bàner saltarín en obrir una web, l'anunci que no et deixa veure un vídeo en Youtube o en els impossibles anuncis web que omplen la pantalla del teu mòbil estàs experimentant un trastorn conegut com “LOGOMÁSGRANDE” que afecta a la majoria dels clients  espanyols des de fa dècades.

Recomanació: aplicar cada 24 hores sobre la teva marca una dosi doble de “contingut de qualitat” barrejat amb 1.000 grams de “experiències” perquè el teu consumidor sigui el que busqui a la teva marca i no al contrari.

3.- Disrupció sense contingut és un “One Hit Wonder”

Els One hit Wonder són aquells grups que han passat a la història per fer cançons pop facilonas i que després d'un hit mega-reeixit han quedat en l'oblit. El mateix et pot passar si només et centres en el mer efectisme i no fas un canvi real. Ser un “One hot wonders” és fàcil, el difícil és ser llegenda i per fer una disrupció que romangui en el temps necessites innovar fent el que ningú esperava però que tots necessitaven.

Recomanació: 1.000 g. de provocació.

4.- Sense insights no hi ha disrupció

Disrupció sense conèixer al teu públic són focs artificials enmig de l'oceà, per això a l'hora de plantejar qualsevol acció publicitària l'important és determinar els insights que mouen a la teva comunitat. Aprofundeix en allò que els motiva, entén els seus somnis, anticipa la resposta abans de preguntar-los, sigues com ells, mai els subestimes. Pensa en ells com una relació no com a nombres.

Recomanació: una cullerada sopera de Social Mitjana en aixecar-se. No hi ha millor forma de conèixer-se que veure't tots els dies amb la teva comunitat (el frec fa l'afecte). A més d'interactuar coneix les estadístiques però no et deixis portar pels nombres, aprèn amb ells i practica l'engagement amb cada acció que facis. Captiva'ls!

5.-  Si alguna cosa funciona Canvia-ho!

El més mortal dels virus és sens dubte el creure que ho has aconseguit, el difícil no és arribar sinó mantenir-se. Tingues molta cura amb la combinació de “ego & por”,  ego de creure que ho saps tot i por d'arriscar, la teva competència no té cap de les dues i està famolenca per estar en el teu lloc del podi. Fes el contrari al que hauries de fer, els grans usen aquesta tècnica i funciona. Sé un provocador.

Recomanació: beure un litre de el one habiti thing” de Steve Jobs cada hora. One habiti thing és una frase que Steve Jobs usava en les seves keynotes per donar aquest valor afegit que ningú esperava però que possiblement canviaria tot, la qual cosa demostra que sempre has de sorprendre (vàlid per a tots, però indispensable per a líders del seu segment).

6.- Oblida't de la competència, si la mires fixament pot fer-te invisible

Les marques i productes que han revolucionat el món han ignorat els passos de la seva competència i han seguit el seu propi camí. Seguir els passos d'uns altres pot fer-te perdre el camí fàcilment. Coneix a la teva competència però primer coneix-te a tu mateix.

Recomanació: una injecció d'autoestima de marca cada vuit hores i dues càpsules de provocació en aixecar-se.

PD: Si després de tots aquests consells la teva marca segueix estant en coma, acudeix immediatament al centre de Salut de Territori creatiu que tenim situat al carrer Eloy Gonzalo 27 a qualsevol hora.


Font

Trackback(0)
Comentaris (0)Add Comment

Escriu un comentari


Escriu els caràcters de la imatge


busy
 

Com funciona WikiNotícia?

WikiNoticia es un sistema combinat d'algorismes i persones, que adapta notícies d'altres idiomes al català / valencià, de manera iterativa. Això vol dir que algunes de les notícies poden contenir expressions o paraules incorrectes. Per això els nostres administradors i usuaris (alhora lectors) editen contínuament les notícies per corregir aquestes errades. D'aquesta manera i en molt poc temps, obtenim articles d'alta qualitat.

Només cal que et registris, entrar el nom d'usuari i contrasenya, i ja seràs capaç d'ajudar-nos a crear una gran font d'informació en català! Pots veure ací les preguntes més freqüents sobre com editar notícies.

Registra't i ajuda'ns a millorar