Més de 100 milions de dòlars per al cinema independent en Kickstarter

Imprimeix Correu electrònic
Cultura i Ciència - Invents Estranys
dimecres, 9 de gener de 2013 07:59

Kickstarter inicia l'any fent un anunci que ens ha deixat impressionats, i és que els nois asseguren que a hores d'ara gràcies al suport brindat per aquesta plataforma de crowdsourcing ja s'ha reunit en total més de 100 milions de dòlars per a finalitats de produir diferents projectes de cinema.

Sense cap dubte Kickstarter va tenir el seu any de major èxit i impacte durant aquest 2012. La quantitat de projectes originals i espectaculars que vam veure al llarg de l'any va ser alguna cosa que mai abans havíem presenciat, pràcticament en tots els camps va haver-hi una petita gran idea que va trobar la seva forma de tornar-se realitat (tangible i comercial), no obstant això un dels punts més curiosos és justament el rubro del cinema, on es va poder comprovar que aquesta és una via per materialitzar produccions que els grans estudis no veuen com a oportunitats netament comercials.

Bret Easton Ellis (American Psycho) i Paul Schrader (Taxi Driver) van donar el tret de sortida, en anunciar que es llançarien a finançar el seu nou film recolzant-se en aquesta plataforma, ara com ara The Canyons està en vies de ser estrenada, alhora que altres artistes reconeguts, com el guionista Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) i Donen Harmon (creador de Community) han seguit aquesta tendència per filmar els seus projectes.

D'acord amb els nois de Kickstarter s'han recolzat gairebé 8 mil 600 produccions amb el respatller de 891 mil 979 persones que han aportat des d'un dòlar fins a milers per sostenir aquestes cintes.

Aquí en Monkeyzen francament ens va sorprendre la notícia, 100 milions de dòlars no és pocs diners, fins i tot per als estàndards de les produccions d'Hollywood, de manera que fem un cop d'ull i armem aquesta breu llista de pel·lícules la realització de les quals va costar just aquesta quantitat de diners, per donar-nos una idea de la magnitud:

  • -Snow White and the Huntsman
  • -Terminator 2: Judgment Day
  • - Harry Potter and the Chamber of Secrets
  • -Cloudy with a Chance of Meatballs
  • -The Hunchback of Notre Dóna'm
  • -Where the Wild Things Llauri

Com també podem algunes cintes d'aquí a dalt van ser un fiasco absolut, unes altres veritables clàssics. La veritat aquí és que ara podem esperar moltes propostes úniques per via de Kickstarter i altres semilleros per l'estil.

Charlie Kaufman quiere producir la cinta anomalasia en Kickstarter

Foto: Kickstarter

L'entrada Més de 100 milions de dòlars per al cinema independent en Kickstarter apareix primer en Monkeyzen.
Font

Trackback(0)
Comentaris (0)Add Comment

Escriu un comentari


Escriu els caràcters de la imatge


busy
 

Com funciona WikiNotícia?

WikiNoticia es un sistema combinat d'algorismes i persones, que adapta notícies d'altres idiomes al català / valencià, de manera iterativa. Això vol dir que algunes de les notícies poden contenir expressions o paraules incorrectes. Per això els nostres administradors i usuaris (alhora lectors) editen contínuament les notícies per corregir aquestes errades. D'aquesta manera i en molt poc temps, obtenim articles d'alta qualitat.

Només cal que et registris, entrar el nom d'usuari i contrasenya, i ja seràs capaç d'ajudar-nos a crear una gran font d'informació en català! Pots veure ací les preguntes més freqüents sobre com editar notícies.

Registra't i ajuda'ns a millorar